Första badet

 
 
 
Idag fyller Celine 2 veckor, det firade vi med första badet.
Hon njöt massor och slappnade av helt. Det var bara mamma och pappa som tyckte det var läskigt.


Efter badet blev hon torkad och insmord så inte huden skulle torka.

Nu har hon öppnat ögonen mycker mer och känns mer närvarande.

Men att bada tar på krafterna...
 
 
 

Underbart

 
Idag fick jag hålla i mitt lilla mirakel för första gången. Och det var dom bästa 2 timmarna i hela mitt liv. Helt otroligt känsla. Inga ord kan förklara den känslan. Mamma älskar dig!

CPAP

 
 
Idag har läkarna kopplat bort respiratorn. Celine har andats på så bra i respiratorn och styrt sin andning själv så läkarn tyckte det var onödigt att hon fortfarande låg i den, så nu gör vi ett test och ser hur bra allt går i CPAPen igen. Sist orkade hon bara ett par timmar. Men läkarna är mer hoppfulla nu.
 

Dag 8

 

1 vecka.

Nu är celine 1 vecka och snart 1 dag, och det känns som första veckan bara rusade iväg!
Hon är väldigt stabil och har väldigt låga inställningar på respiratorn. Efter dagens röntgen på lungorna funderar läkarna på att pröva att byta ut respiratorn mot en CPAP imorgon. Sist orkade hon andas i CPAP ett par timmar innan det blev för jobbigt och dom fick byta tillbaka. Men övning ger färdighet.
 
Imorgon ska det även göra nytt ultraljud på hjärtat då hon fick sista medicineringen för att stänga ett kärl i hjärtat idag. Vi hoppas nu att ultraljudet är fint och att kärlet stängt sig.
 
Jag är sjuk och har inte fått träffa min lilla tjej idag, är så otroligt orolig för att smitta henne med något. Då skulle jag nog aldrig förlåta mig själv. Men jag hoppas att jag ska bättra mig snart.
 
Dom senaste dagarn har vi sett hur hon kämpat med ögonen och försökt öppna dom. Vi ser hur hon lite höjer på ögonbrynen och snurrar runt med ögonen i olika uttryck, hur söt som helst.
Tidigare idag såg Patrik när han var inne för atthjälpa läkarna byta blöja och sköta henne att hon lite smått börjat öppna egna öga. Hejja hejja mammas duktiga tjej. Jag vill se dina vackra ögon.
Jag hoppas innerligt att jag är bättre imorgon så jag kan gå dit och hejja på dig.
 
Förlåt kvalitén på bilden, den är tagen med en mobil.

Celine - Dag 5.

 
Nu har vårt mirakel funnit hos oss i 5 dagar, vart tog dom dagarna vägen?
Tiden har gått så otroligt fort och hon har varit en riktigt kämpe. Blir så stolt.
 
Läget är stabilt och hon är en riktigt kämpe med sin andning. Idag kopplade dom bort respiratorn och har kopplat upp henne med sepapp. Hon tycker det är rätt så jobbigt i perioder, hon andas väldigt ytligt och får ner mycket luft i magen av trycker ifrån sepappen, men hon kämpar på. Vi får se om det kopplar tillbaka henne till respiratorn under natten, dom varnade om att det kunde ske när vi ringde nu på kvällen.
 
Det gjorde även en ny röntgen på huvudet nu under kvällen för att se hur hennes hjärnblödning ser ut. Den är oförändrag och blöder inte. Utan blödningen är kvar på grad 1 (vilket är lägsta på skalan) som tidigare. Vilket var en super lättnad. Det betyder att det kan börja medicinering för att stänga ductuskärlet i hjärtat som visade sig under ett ultralud tidigare vara vidöppet. Läkarna kommer dock vänta lite med att börja medicineringen tills andningen är stabil. En sak i taget.
 
Nu väntar vi och ser hur miraklet kämpar på under natten och hoppas att hon är stark i andningen. <3

Celine <3

Vår värld tog en snabb vändning - Natten mot fredag bestämde sig vår lilla Celine att det var dags att komma till världen i vecka 24+2, 4 månader för tidigt. Hon är 32cm lång, 650gram lätt och helt underbar! Läget är just nu stabilt, hon är en riktigt kämpe!
 
 
Här solar hon - hon har blivit gul i huden och måste då och då ligga och sola. Som nyfödd har barn väldigt många röda blodkroppar och som i celines fall hinner inte hennes kropp ta hand om det gula färgämnet bilirubin som blir till när blodkroppar ska bytas emot nya . Lamporna hjälper kroppen att bryta ner detta så hon kan kissa ut det sen.

Leandro

 
 
Fotat med Canon EOS 5D mark III + Canon 50mm f.1,8 L USM

V 25

 
Idag går jag in i V 25 och magen växer allt mer, börjar bli svår att dölja nu även fast magen varit rätt så liten under graviditeten hittills. Nu har det gått 60% och 111 dagar  återstår. Jag längtar så tills vår lilla tös är ute, men som många säger - jag ska passa på att njuta av min graviditet för den är snabbt över.

Celine

 

Celine 

Kärlek mellan två...

 

Malva

 

Godmorgon

 

Liam

 
 
Molen glev undan och fram kom solen, kanon bra för mig och familjen som ville ta fina bilder i dom fina höstfärgerna.
 

Uppehåll..

Vaknade till min besvikelse av att det regnade imorse, jag som ska fotografera lilla Malva idag.
Nu ett tar timmar senare glädjer det mig att regnet har avtagit och jag börjar se igenom dom annars så grå molnen som har hängt över oss hela förmiddagen.
Det kan bli ett rätt så bra fotoväder ändå, -hejja väderguden!
 
Lilla Vincent ifrån gårdagen.

Vincent

 

Vincent

 
 
Idag var planen att fota Vincent ute i dom härliga höstfärgerna som naturen bjuder på. När jag var vaknade imorse hörde jag direkt att vädergudarna ville annorlunda. -Det var bara för mig att tänka om.
Med en flexibel mamma till Vincent bjöd jag hem dom till mig för att fotografera i mitt vita sovrum som fick ge en härlig känsla. Vi passade även på att kila ut när vädret tillät.
Trots dagens motgångar fick vi ändå fina bilder och god övning för mig att tänka om och att fotografera barn som inte tycker det är jätte roligt att stå framför kameran.

Eldar...igen

Vad består ert fredagsmys av?
Själv tittar jag på idol och redigerar lite bilder på söta Eldar - kan inte bli bättre!

 
 
 

Som jag längtar....

 
Ohhh... som jag längtar till det nya året och månadesskiftet januari - februari. Där i krokarna kommer det landa en liten tös in i våra liv. Datumet vi har fått för beräknad förlossning är den 3 februari. En i mina ögon prefekt tid att födas på, precis innan våren kommer och en perfekt start på det nya året.

Är nu i vecka 23 och magen har vuxit till en liten söt bula. För varje dag som går känner jag lilla fröken allt mer inne i magen och jag längtar så tills det blir så starkt att även min sambo kan känna hennes rörelser.
En spännande tid väntar...
 

Dixie

 

Sötbomb - Eldar

OHH... det är så svårt att välja vilken som är favoritbilden, så jag lägger upp ett par stycken. För varje gång jag tittar igenom bilderna hittar jag nya fina favoriter. Bebisar är verkligen så bedårande. Bara läntar till i Februari då jag har min egna lilla goding.
 


 
 

Eldar

 
Idag har jag fotat denna lilla going. Så fantastiskt väder att fota i nu under hösten och det blir bara fina och finare färger.

RSS 2.0